Hríbkovica
Možno máte tiež nadbytok dubákov a rozmýšľate nad hríbovou polievkou. Túto jeseň ich bolo ozaj neúrekom.
Na inšpiráciu jeden bezlepkový variant:
- 1 väčšia cibuľa
- cca 3-4 stredne veľké čerstvé dubáčiky (resp. čo máte)
- cca 5 stredných zemiakov
- svetlá pohánka
- čerstvá petržlenová vňať
- kurkuma, rasca, olivový olej, soľ...
Postup je jednoduchý - nakrájanú cibuľu opražíme na oleji (alebo čomu dávate prednosť), na chvíľu odstavíme na bok (aby nám koreniny nezhoreli) a pridáme cca pol lyžičky kurkumy, rascu (mletú alebo celú) a prípadne ďalšie korenie podľa chuti.
Vrátime na platňu, prihodíme hríby, zemiaky, trochu osmahneme a zalejeme horúcou vodou. Osolíme (himalájska soľ, bezéčková vegeta...) a dáme variť.
Keď budú zemiaky takmer hotové, prisypeme cca 2 hrste svetlej pohánky (túto nepreplachujem) a necháme ešte povariť, kým nezmäkne.
Celkom na záver príde na rad pokrájaná petržlenová vňaťka, ktorú už nevaríme.
Nech vám chutí:)