GAŠTANOVÉ GUľôČKY
Recept na prípravu rýchlych a jednoduchých gašťanových guľôčok s mandľami isto poteší všetky mlsné jazýčky.
Možno oceníte aj to, že sa dá robiť i s deťmi - môžu spracovávať cesto alebo tvarovať guľôčky...
Suroviny:
- 2x 250g mrazené gaštanové pyré (už sladené - ak by bolo čisté, treba dosladiť)
- 125g maslo (delacto alebo obyčajné - podľa diéty:)
- cca 200g -240g piškóty (u nás zvyčajne kukuričné)
- mandle - za hrsť (nemusí byť)
Postup:
Pyré a maslo necháme zmäknúť. Pripravíme si piškóty - ideálne rozmixované na prach. Ak nemáte taký silný mixér, môžete ich skúsiť podrviť. Stroj treba aj na mandle. Ak táto možnosť u vás odpadá, pokojne ich môžete vynechať a pridajte viac piškót alebo sušienok.
Hmotu dobre prepracujeme - pevnou vidličkou alebo ručne.
Tvarujeme guľôčky a ukladáme napríklad na tácku vystlanú papierom na pečenie.
U nás robím do každej guľky jamku, aby sa na nej zachytilo čo najviac čokolády:)
Poleva:
Roztopte cca 80g kvalitnej čokolády (bezmliečnej) a k tomu malú hrudku kokosového oleja (na tieto účely používam ten bez vône).
Polejte a nechajte stuhnúť.
Ak je moc teplo, skladujte v chladničke.
PS: Toto nie je striktný recept. Ak budete mať pyré menej, ako je predpísané, nič sa nedeje. Už som ho robila aj s len jednou kockou a časť gaštanov som nahradila rozmixovanými vločkami s mandľami... Akurát boli menej sladké a chutili po ovsákoch. Podstatné je, aby hmota mala takú konzistenciu, aby sa z nej bez problémov dali tvarovať guľôčky...
Dobrú chuť:)