ČOKO KAKAVKO
Priznávam, ak mám chuť na nejakú maškrtku, väčšinou musí byť s čokoládou.
A tak mi prišlo ako dobrá alternatíva, urobiť si čokoládový nápoj.
Keďže je bez klasického mlieka či smotany, dalo by sa čakať, že to bude len taká z núdze cnosť.
Napriek tomu, má plnú čokoládovú chuť a \"biele zjemňovátko od kravičky\" mi v ňom vôbec nechýba...:)
Suroviny:
- cca 30g kvalitná bezmliečna čokoláda - tabuľková alebo tzv. bodky
- riadna kopcovitá lyžička kvalitného raw kakaa
- horúca voda
- rastlinné mlieko - napr. ryžové, mandľové (nemusí byť)
Postup:
Príprava je jednoduchá. Do šáločky dáme čokoládu - 2-3 kocky alebo 2 až 3 lyžičky, podľa toho, akú máme. Zalejeme horúcou vodou a premiešame, kým sa nerozpustí.
Potom prilejeme trochu rastlinného mlieka alebo chladnejšej vody - a pridáme poriadnu lyžičku raw kakavka.
Opäť premiešame - ak máte malú metličku, tak tou to ide úplne najlepšie.
Znova pridáme tekutinu - vege mlieko alebo vodu, podľa toho, aký chceme mať nápoj teplý.
Výsledná čokoládka by mala byť hustá - určite hustejšia ako normálne kakao. Ak budete mať pocit, že to tak nie je, pokojne si pridajte z čokolády i kakaového prášku...
Raw kakao:
Prečo nepoužiť bežné kakao? Samozrejme, nie je to zakázané, ale kakao z bioobchodu má celkom inú kvalitu. Nie je prepražené, takže obsahuje neporovnateľne viac minerálov, vitamínov a všetkých tých úžasných látok. A o to ide.
Týmto nápojom dodáte telu slušnú dávku horčíka, navyše v pre telo prijateľnej forme.
Po náročnom dni celkom dobrý relax...:)