BANÁNOVÉ MAFINKY

Mafiny sú výborné ako rýchla a jednoduchá desiata nielen pre deti. Ak si postrážime zloženie, môžeme im pripraviť chutné a zároveň zdravé občerstvenie.

Toto je rozpis na menšie množstvo, ktoré sa hneď zje. Ak potrebujete väčšiu dávku, stačí potrebné ingrediencie približne zdvojnásobiť.

Suroviny (približne 8-9 mafiniek):

  • cca 2 zrelé banány (s hnedými škvrnkami) 
  • 1 vajíčko
  • 50g maslo
  • 50g horká čokoláda
  • 35g hnedý cukor
  • 60g múka (klasická alebo bezlepková, napr. Schär kukuričná)
  • 30-40g mleté mandle (tj. asi 4 lyžice) - dajú sa kúpiť aj hotové, napr. Lidl
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • celý aníz a cejlónska škorica - "přimneřene", tj. šťipka anízu a asi šťvrť lyžicky škorice

Postup:

Banány roztlačíme vidličkou. Či sú väčšie alebo menšie, nie je podstatné. Takisto, pokojne môžu zostať aj nejaké kúsky, nemusia byť celkom na kašu:). Pridáme vajíčkohnedý cukor.

V menšom hrnci si rozpustíme maslo a čokoládu. Nalejeme k popučeným banánom a vymiešame.

Nasleduje múka (podľa preferencie)mletými mandľami, práškom do pečivakoreninami.

Všetko spolu prešľaháme metličkou a môžeme dávkovať lyžicou do pripravených košíčkov.

Pečieme približne 20 minút na 180 až 200 stupňoch (podľa rúry). Hotové majú na vrchu prasklinky.

Mafinky sú overené - deťom v našej miniškôlke veľmi chutili:) 

Dobrú chuť aj vám...

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *