Hríbkovica

Možno máte tiež nadbytok dubákov a rozmýšľate nad hríbovou polievkou. Túto jeseň ich bolo ozaj neúrekom.

Na inšpiráciu jeden bezlepkový variant:

  • 1 väčšia cibuľa
  • cca 3-4 stredne veľké čerstvé dubáčiky (resp. čo máte)
  • cca 5 stredných zemiakov
  • svetlá pohánka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • kurkuma, rasca, olivový olej, soľ...

Postup je jednoduchý - nakrájanú cibuľu opražíme na oleji (alebo čomu dávate prednosť), na chvíľu odstavíme na bok (aby nám koreniny nezhoreli) a pridáme cca pol lyžičky kurkumy, rascu (mletú alebo celú) a prípadne ďalšie korenie podľa chuti. 

Vrátime na platňu, prihodíme hríby, zemiaky, trochu osmahneme a zalejeme horúcou vodou. Osolíme (himalájska soľ, bezéčková vegeta...) a dáme variť.

Keď budú zemiaky takmer hotové, prisypeme cca 2 hrste svetlej pohánky (túto nepreplachujem) a necháme ešte povariť, kým nezmäkne. 

Celkom na záver príde na rad pokrájaná petržlenová vňaťka, ktorú už nevaríme.

Nech vám chutí:)

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *