GAŠTANOVÉ GUľôČKY

Recept na prípravu rýchlych a jednoduchých gašťanových guľôčok s mandľami isto poteší všetky mlsné jazýčky.

Možno oceníte aj to, že sa dá robiť i s deťmi - môžu spracovávať cesto alebo tvarovať guľôčky...

Suroviny:

  • 2x 250g mrazené gaštanové pyré (už sladené - ak by bolo čisté, treba dosladiť)
  • 125g maslo (delacto alebo obyčajné - podľa diéty:)
  • cca 200g -240g piškóty (u nás zvyčajne kukuričné)
  • mandle - za hrsť (nemusí byť)

Postup:

Pyré a maslo necháme zmäknúť. Pripravíme si piškóty - ideálne rozmixované na prach. Ak nemáte taký silný mixér, môžete ich skúsiť podrviť. Stroj treba aj na mandle. Ak táto možnosť u vás odpadá, pokojne ich môžete vynechať a pridajte viac piškót alebo sušienok.

Hmotu dobre prepracujeme - pevnou vidličkou alebo ručne.

Tvarujeme guľôčky a ukladáme napríklad na tácku vystlanú papierom na pečenie.

U nás robím do každej guľky jamku, aby sa na nej zachytilo čo najviac čokolády:)

IMG_20180513_155154

Poleva:

Roztopte cca 80g kvalitnej čokolády (bezmliečnej) a k tomu malú hrudku kokosového oleja (na tieto účely používam ten bez vône).

Polejte a nechajte stuhnúť.

Ak je moc teplo, skladujte v chladničke.

PS: Toto nie je striktný recept. Ak budete mať pyré menej, ako je predpísané, nič sa nedeje. Už som ho robila aj s len jednou kockou a časť gaštanov som nahradila rozmixovanými vločkami s mandľami... Akurát boli menej sladké a chutili po ovsákoch. Podstatné je, aby hmota mala takú konzistenciu, aby sa z nej bez problémov dali tvarovať guľôčky...

Dobrú chuť:)

IMG_20180513_155748 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *