ČOKO KAKAVKO

Priznávam, ak mám chuť na nejakú maškrtku, väčšinou musí byť s čokoládou.

A tak mi prišlo ako dobrá alternatíva, urobiť si čokoládový nápoj.

Keďže je bez klasického mlieka či smotany, dalo by sa čakať, že to bude len taká z núdze cnosť.

Napriek tomu, má plnú čokoládovú chuť a \"biele zjemňovátko od kravičky\" mi v ňom vôbec nechýba...:)

Suroviny:

  • cca 30g kvalitná bezmliečna čokoláda - tabuľková alebo tzv. bodky
  • riadna kopcovitá lyžička kvalitného raw kakaa
  • horúca voda
  • rastlinné mlieko - napr. ryžové, mandľové (nemusí byť)

Postup:

Príprava je jednoduchá. Do šáločky dáme čokoládu - 2-3 kocky alebo 2 až 3 lyžičky, podľa toho, akú máme. Zalejeme horúcou vodou a premiešame, kým sa nerozpustí.

Potom prilejeme trochu rastlinného mlieka alebo chladnejšej vody - a pridáme poriadnu lyžičku raw kakavka. 

Opäť premiešame - ak máte malú metličku, tak tou to ide úplne najlepšie.

Znova pridáme tekutinu -  vege mlieko alebo vodu, podľa toho, aký chceme mať nápoj teplý.

Výsledná čokoládka by mala byť hustá - určite hustejšia ako normálne kakao. Ak budete mať pocit, že to tak nie je, pokojne si pridajte z čokolády i kakaového prášku...

Raw kakao:

Prečo nepoužiť bežné kakao? Samozrejme, nie je to zakázané, ale kakao z bioobchodu má celkom inú kvalitu. Nie je prepražené, takže obsahuje neporovnateľne viac minerálov, vitamínov a všetkých tých úžasných látok. A o to ide. 

Týmto nápojom dodáte telu slušnú dávku horčíka, navyše v pre telo prijateľnej forme.

Po náročnom dni celkom dobrý relax...:)

\"IMG_20180512_165553\"

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *